Het avondritueel van Caroline De Hulsters

Het avondritueel van Caroline De Hulsters

Door Laura on 18th Nov 2021

In deze blogreeks lees je over avondrituelen, en hoe deze je kunnen helpen tot rust te komen. Wie weet doe jij wel nuttige tips op waardoor je uiteindelijk beter zal slapen! 

Ik sprak erover met Caroline De Hulsters. Caroline is een freelance copywriter met een boontje voor alles eerlijk en eco. Onder de naam Wasteless Words, schrijft ze blogartikels, nieuwsbrieven, social media berichten e.a. voor duurzame wellness & lifestyle bedrijven. Haar online job geeft Caroline ook de vrijheid om te werken van waar ze wil. En daar maakt ze graag gebruik van! Het afgelopen jaar schreef ze o.a. vanuit een ecologische community in Wales, een boerderij in Schotland, een tiny house in Canada, ... Ze is gek op het ontdekken van alternatieve levensstijlen en alles wat net dat tikkeltje anders is.

Foto: Caroline De Hulsters

Caroline, wat brengt jou tot rust ‘s avonds?

Ik sluit elke werkdag af met het opstellen van een planning voor de volgende dag. Zo ben ik gerust dat ik alles rond zal krijgen en kan ik er 's ochtend meteen invliegen. Als freelancer is het ook heel belangrijk om figuurlijk de kantoordeur achter je dicht te trekken. Daarom ga ik na mijn werkuren altijd een blokje wandelen. De frisse buitenlucht geeft me ook vaak de beste ideeën of een heldere kijk op zaken waar ik tijdens de dag tegenaan liep.

Na het koken, nestel ik me graag in de zetel met een dekentje, een tas kruidenthee (in een leuke mok, erg belangrijk!) en een goed fictieboek. Momenteel ben ik het eerste boek van "The Kingkiller Chronicle" trilogie van Patrick Rothfuss aan het lezen. Ab-so-luut even verslavend als Harry Potter! Daarnaast word ik ook rustig van klassieke muziek, een warme douche of een meditatie (grote fan van de begeleide meditaties van Michael Sealey).

Foto: Honesse nightwear

Welke dingen doe je iedere avond en waarom?

Naast een planning maken, wandelen en lezen, probeer ik om steeds tegen 22 u mijn GSM op vliegtuigmodus te zetten. Dat lukt zeker niet altijd, maar de intentie is de eerste stap in de goede richting, hé! Ik vind het ook heel ontspannend om mezelf 's avonds te verzorgen met natuurlijke producten. Niet dat ik denk dat je dat op je 30ste écht nodig hebt, maar de lekkere geuren en fijne texturen maken me altijd ongelofelijk zen.

Foto: @wasteless.words

Een andere ambitie is om 8 uur slaap per nacht te krijgen. Maar ook dat lukt zeker niet altijd! Al merk ik wel dat het een enorme impact heeft op mijn productiviteit de volgende dag. Ik zet ook altijd een raam open voor frisse lucht.

Zie je dat als een ritueel?

Absoluut! Ik vind rituelen erg waardevol. Ze geven houvast, structuur en toveren banale activiteiten om tot bijzondere momentjes.

Doe je iets om de volgende dag voor te bereiden?

Ik zorg altijd dat de woonkamer, de keuken en mijn bureau 's avonds netjes opgeruimd zijn. Niets zo demotiverend als 's morgens wakker worden in een rommelig huis. De handeling van het opruimen zelf maakt me ook altijd rustig.

Welke impact heeft dit op je slaap?

Ik weet niet of het een directe impact heeft op mijn slaap, maar zeker op mijn humeur de volgende ochtend. ;)

Welke tip heb je voor iemand die wil starten met een avondritueel?

Wees realistisch! Je ziet tegenwoordig enorm uitgebreide rituelen op social media. Maar life happens en je hebt niet elke avond uren de tijd. Waardoor je alleen maar gefrustreerd geraakt dat je avondritueel er steeds overschiet. Kijk dus eerst even kritisch naar je doorsnee avond, je energiepeil en vertrek van daaruit. En durf ook aanpassen! Merk dat je een onderdeel van je avondritueel niet echt iets voor je doet? Laat het dan gewoon vallen en vervang het door iets wat je wel goed doet voelen. Niets moet, alles mag!

Je vindt Caroline op Instagram als @wasteless.words of via haar website wastlesswords.com

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!