5x inspiratie voor een duurzame winterpyjama

5x inspiratie voor een duurzame winterpyjama

Door Laura on 21st Oct 2020

Een tijdje geleden zocht ik naar een duurzame pyjama, bijvoorbeeld uit biokatoen. Een moeizame zoektocht! Ik kende geen duurzame merken of webshops die dit verkochten. Ik wist dat de mode-industrie niet al rozegeur en maneschijn is, maar toen ik er meer over begon te lezen werd de impact op mens en milieu overduidelijk. Ik zocht en vond een aantal fijne merken. Met kwalitatieve én betaalbare pyjama's en nachtjurken in natuurlijke en biologische stoffen zoals linnen en biokatoen. Zo is Honesse ontstaan, en nu kan jij meegenieten van onze fijne pyjama's!

Wat is duurzaam?

Vele merken doen tegenwoordig hun best om te verduurzamen en dragen een steentje bij. Daarnaast zijn er ook  modelabels die volledig ontstaan zijn vanuit de missie om ecologische en "fair" fashion te ontwerpen. Hier bij Honesse kiezen we volop voor die laatste categorie merken en houden we het Slow Fashion idee in gedachte. 

Slow fashion wil ecologisch zijn, ethisch en blijvend. Ecologisch, met een zo laag mogelijke voetafdruk. Ethisch, dat is met respect voor alle handen die meewerkten aan het kledingstuk. En blijvend, in jouw stijl, waar jij je goed in voelt, los van trends en in/outs.

Waarin slaap jij?

Wees gerust, we zullen je geen trends opleggen of promoten. En als jij slaapt in een pyjamabroek die al meerdere levens gehad heeft, of in een t-shirt van je partner, dan is dat helemaal prima! Is het toch tijd voor fijne nieuwe nachtkleding, dan proberen wij de zoektocht gemakkelijker te maken. Overigens zijn al onze pyjama's ook gewoon geschikt om thuis te relaxen. En mogen ze gezien worden als er toch onverwacht bezoek voor de deur staat!

5 duurzame winterpyjama's voor dames

1. Onmisbaar: Biokatoenen pyjama

Biologisch katoen maakt een wereld voor verschil, voor de boer, de textielarbeider, de natuur, de dieren, én voor jou. Er worden namelijk geen pesticiden gebruikt, geen giftige kleurstoffen,...

Kies voor streepjes of de speelse poezenprint, gemaakt door People Tree van 100% GOTS en Fairtrade gecertificeerd biologisch katoen.

Katoen is betaalbaar en altijd goed!

Foto: Pyjamabroek met kattenprint uit biokatoen

Lees ook: 10 redenen om voor biologisch katoen te kiezen

Foto: Pyjama t-shirt met lange mouwen

2. Stijlvol: nachthemd met lange mouwen en knoopjes

Linnen is erg geschikt om in te slapen: het is sterk, ademend en hypoallergeen. Hoe vaker je het wast hoe mooier en zachter het wordt! Deze nachtjurk kan je het hele jaar door dragen. Het is met de hand gemaakt in een klein kleermakersatelier in Litouwen, uit puur Europees linnen. Kies uit dusty rose of ice grey. Goed voor jarenlang slaapplezier!

Foto: Linnen nachthemd in dusty rose

3. Mix en match jouw perfecte linnen winterpyjama

Een linnen pyjama zal meestal duurder zijn dan katoen, maar duurzamer in de twee betekenissen van het woord. Het is een stof met een veel lagere ecologische voetafdruk, gemakkelijker te telen dan katoen en de vezels zijn sterker. Hierdoor gaat je pyjama ook veel langer mee. De bestsellers bij Honesse zijn de linnen pyjama's van Pillow & Pajamas: topkwaliteit in 4 prachtige kleuren.

Stel zelf je winterpyjama samen: kies je ideale bovenstuk, een topje, t-shirt met korte of 3/4e mouwen. Combineer met een lange broek. Boven- en onderstuk in dezelfde kleur, of in een combinatie van kleuren! Groengrijs pas mooi bij ice grey. Maar ook soft salmon en ice grey vullen elkaar mooi aan.

Foto: Pyjamatop Chloe in groengrijs en pyjamabroek Eva in groengrijs

4. Uit de aller duurzaamste stof: hennep

Hennep heeft niet bepaald de beste reputatie. Maar in tegenstelling tot wat je misschien denkt kan hennep wel zacht en mooi zijn! Het is bovendien - waarschijnlijk - de meest duurzame stof. Als je hennep vergelijkt met katoen, dan brengt de plant per vierkante meter landbouwgrond 3 keer meer op. Tegelijk is er 3-4 keer minder water nodig om hennep te telen, voor dezelfde hoeveelheid stof. Ook qua energieverbruik en CO2 uitstoot is het maken van hennep interessanter dan katoen!

Onze eenvoudige nachtjurk Mabel bewijst dat een ontwerp in hennep ook mooi kan zijn!

Foto: hennep nachtjurk Mabel

Lees ook: 10 dingen die je nog niet wist over hennep

5. Multifunctioneel: de zwarte nachtjurk

The little black dress heeft ook een variant om in te slapen! Of om in laagjes te dragen. Gemaakt van biologisch katoen, zonder giftige chemische stoffen… zacht en comfortabel. De zwarte nachtjurk kan je bovendien ook als onderjurk gebruiken, en kan winter en zomer dienen. In de winter onder een warme deken of met een warme vest erover. En het beste van alles: dit zwarte nachtjurkje staat bij iedereen mooi. Easy!

Foto: Zwarte nachtjurk uit biokatoen Leah

In welke pyjama slaap jij deze winter? Bekijk hier al onze duurzame nachtkleding.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!