5x inspiratie voor een duurzame winterpyjama

5x inspiratie voor een duurzame winterpyjama

Door Laura on 2nd Nov 2021

Enkele jaren geleden zocht ik naar een duurzame pyjama. Daarbij dacht ik in eerste instantie aan biokatoen. Hele avonden zocht ik naar leuke merken en webshops. Ik las mij in over de mode-industrie en de impact op mens en milieu, eye-opening! Gelukkig kon ik heel wat fijne merken vinden met kwalitatieve én betaalbare pyjama's en nachtjurken in natuurlijke en biologische stoffen zoals linnen en biokatoen. Zo is Honesse ontstaan, en ondertussen creëerden we ook onze eigen collectie linnen pyjama's.

Wat is duurzaam?

Vele merken doen tegenwoordig hun best om te verduurzamen en dragen een steentje bij. Daarnaast zijn er ook  modelabels die volledig ontstaan zijn vanuit de missie om ecologische en "fair" fashion te ontwerpen. Hier bij Honesse kiezen we volop voor die laatste categorie merken en ook voor onze eigen collectie houden we het Slow Fashion idee in gedachte. 

Slow fashion wil ecologisch zijn, ethisch en blijvend. Ecologisch, met een zo laag mogelijke voetafdruk. Ethisch, dat is met respect voor alle handen die meewerkten aan het kledingstuk. En blijvend, in jouw stijl, waar jij je goed in voelt, los van trends en in/outs.

Waarin slaap jij?

Wees gerust, we zullen je geen trends opleggen of promoten. En als jij slaapt in een pyjamabroek die al meerdere levens gehad heeft, of in oude t-shirt, dan is dat helemaal prima! Is het toch tijd voor fijne nieuwe nachtkleding, dan proberen wij de zoektocht gemakkelijker te maken. Overigens zijn al onze pyjama's ook gewoon geschikt om thuis te relaxen. En mogen ze gezien worden als er toch onverwacht bezoek voor de deur staat!

5 duurzame winterpyjama's voor dames

1. Onmisbaar: de pyjama uit biologisch katoen

Biologisch katoen maakt een wereld voor verschil, voor de boer, de textielarbeider, de natuur, de dieren, én voor jou. Er worden namelijk geen pesticiden gebruikt, geen giftige kleurstoffen,...

Het Engelse fair fashionlabel People Tree maakt de leukste pyjamas. Kies voor hartjessterren of de speelse poezenprint, gemaakt in India van 100% GOTS en Fairtrade gecertificeerd biologisch katoen.

Het katoen is superzacht en deze pyjama's zijn toppers in onze webshop.

Foto: Blauwe pyjama van People Tree met hartjesprint

Lees ook: 10 redenen om voor biologisch katoen te kiezen

Foto: Zwarte pyjama met sterrenprint van People Tree

2. Comfy: het nachthemd

Een nachthemd of nachtjurk draag je het hele jaar door. Deze nachtjurk nachtjurk van People Tree is comfortabel, duurzaam en mooi. Met lange mouwen, een V-hals en unieke sterrenprint. Goed voor jarenlang slaapplezier!

Foto: Nachthemd uit biokatoen van People Treeachthemd uit biokatoen van People Tree

3. Stijlvol: de linnen winterpyjama

Linnen is erg geschikt om in te slapen: het is sterk, ademend en hypoallergeen. Hoe vaker je het wast hoe mooier en zachter het wordt! 

Een linnen pyjama zal meestal duurder zijn dan katoen, maar duurzamer in de twee betekenissen van het woord. Het is een stof met een veel lagere ecologische voetafdruk, gemakkelijker te telen dan katoen en de vezels zijn sterker. Hierdoor gaat je pyjama ook veel langer mee. Sinds kort vindt je bij Honesse onze capsule collectie linnen pyjama's: topkwaliteit in 4 prachtige kleuren.

Foto: Pyjamatop Avana Quartz Rose en Pyjamabroek Camille

4. Kleurrijk: stel je linnen set samen

Stel zelf je winterpyjama samen: kies je ideale bovenstuk met korte of lange mouwen en combineer met een lange broek. Het perfect donkerblauw Ocean blue combineer je met het zachte rose van Quartz Rose of met het lila Misty Lavender. Ook de diepe groentint Emerald Green match je met Quartz Rose. Of kies voor de twee rosetinten Quartz Rose en Misty Lavender.

Foto's: Honesse nightwear

5. Multifunctioneel: de zwarte nachtjurk

The little black dress heeft ook een variant om in te slapen! Of om in laagjes te dragen. Gemaakt van biologisch katoen, zonder giftige chemische stoffen… zacht en comfortabel. De zwarte nachtjurk kan je bovendien ook als onderjurk gebruiken, en kan winter en zomer dienen. In de winter onder een warme deken of met een warme vest erover. En het beste van alles: dit zwarte nachtjurkje staat bij iedereen mooi. Easy!

Foto: Zwarte nachtjurk uit biokatoen Leah

In welke pyjama slaap jij deze winter? Bekijk hier al onze duurzame nachtkleding.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!